8 oorzaken van een auto die niet achteruit rijdt

Schrijver: Laura McKinney
Datum Van Creatie: 3 April 2021
Updatedatum: 17 Kunnen 2024
Anonim
Geluiden onder de motorkap die u niet mag negeren | AUTODOC
Video: Geluiden onder de motorkap die u niet mag negeren | AUTODOC

Inhoud

Heeft u moeite om uw auto achteruit te laten rijden? Het klinkt misschien als een dure reparatie om te repareren, maar niet altijd!

Er zijn eigenlijk veel verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat de transmissie niet achteruit gaat.

Laten we er meteen in duiken!

8 oorzaken waarom uw auto niet achteruit rijdt

  1. Laag transmissievloeistofpeil (automatisch)
  2. Transmissiebereiksensor (automatisch)
  3. Schakelhendelsensor (automatisch)
  4. Defect klephuis (automatisch)
  5. Defect versnellingspookmechanisme (handmatig)
  6. Defecte schakelkabels (handmatig)
  7. Defecte koppeling (handmatig)
  8. Gebroken tanden bij achteruitversnelling (handmatig en automatisch)

Hier is een meer gedetailleerde lijst met de meest voorkomende oorzaken van een auto die niet achteruitrijdt.

Laag transmissievloeistofpeil (automatisch)

Uw auto heeft transmissievloeistof nodig om kracht van de motor over te brengen om de wielen te laten draaien. Als de transmissievloeistof laag is, kan het ervoor zorgen dat deze niet voldoende vloeistofdruk opbouwt om uw auto te verplaatsen.


Meestal, als je een laag transmissieniveau hebt, zal het je auto ook niet vooruit laten rijden, wat ik denk dat je auto doet omdat je alleen zocht waarom hij niet achteruit gaat.

Het controleren van het transmissievloeistofpeil is echter eenvoudig en kan u veel dingen over het probleem vertellen. Als de vloeistof er superzwart en vuil uitziet, is het misschien tijd om deze te vervangen. Als u metalen onderdelen in de vloeistof kunt zien, is er mogelijk iets beschadigd in uw transmissie.

Transmissiebereiksensor (automatisch)

Veel auto's hebben een transmissiebereiksensor aan de buitenkant van de versnellingsbak. Deze sensor voelt welke versnelling je hebt geselecteerd vanaf de versnellingspook en of deze overeenkomt met de sensor op de versnellingspook.

Als deze sensor verkeerd wordt berekend of verkeerde informatie leest, beseft de transmissie mogelijk niet dat u achteruit wilt gaan en zal in plaats daarvan niets doen.


De eenvoudigste manier om dit te achterhalen, is door de waarden van de transmissieregelmodule naar de motorregeleenheid te controleren. U kunt vaak live gegevens bekijken om er zeker van te zijn dat de TCM herkent wanneer de versnellingspook in R staat.

Bij sommige automodellen zit er een afstelling op deze sensor die soms afgesteld moet worden. Vaak heb je een diagnosetool nodig om deze sensor af te stellen.

Deze sensor kan ook in uw transmissie worden geïnstalleerd, waardoor het moeilijker kan worden om deze te vervangen.

Schakelhendelsensor (automatisch)

Ook stuurt de versnellingspook informatie naar de TCM van welke versnelling is geselecteerd. Als de versnellingspooksensor aangeeft dat uw auto in neutraal staat, zal deze de auto niet bewegen, zelfs als uw versnellingspook in R staat.

Dit is ook het gemakkelijkst te diagnosticeren met een diagnosetool om te zien welke informatie de transmissieregelmodule van de versnellingspook krijgt.


Soms is de sensor geïntegreerd met de versnellingspook en in deze gevallen moet je de hele versnellingspookeenheid vervangen.

Sommige automodellen hebben echter geen versnellingspooksensor, maar gebruiken alleen de transmissiebereiksensor op de transmissie. U moet dit vóór elke reparatie controleren om er zeker van te zijn dat u geen onnodige onderdelen vervangt.

Defect klephuis (automatisch)

Het kleplichaam in de automatische transmissie regelt de schakelingen en andere functies in de transmissie. Als het kleplichaam slecht wordt, kan dit veel verschillende symptomen in uw auto veroorzaken.

Soms kan een schakelsolenoïde ervoor zorgen dat uw auto niet achteruit gaat, meestal in het klephuis. Bij sommige automodellen kunt u de schakelsolenoïde apart vervangen, maar bij sommige automodellen moet u het hele kleplichaam vervangen.

Een klephuis is vrij duur en u moet het zorgvuldig diagnosticeren voordat u besluit het te vervangen.

Defect versnellingspookmechanisme (handmatig)

Nu hebben we de meest voorkomende oorzaken van een automatische transmissie doorgenomen, dus laten we eens kijken naar de oorzaken van een handmatige transmissie.

De meest voorkomende oorzaak van een handgeschakelde versnellingsbak die niet achteruit gaat, is een defect schakelmechanisme of defecte schakelkabels.

Het versnellingsmechanisme bevindt zich in de versnellingspook, die ook aanpassingen kan bevatten. Als je de shifter een tijdje niet hebt afgesteld, moet je dit misschien doen.

Raadpleeg uw reparatiehandleiding om te zien of u een verstelbare versnellingspook heeft en hoe u dit zelf kunt doen.

Defecte schakelkabels (handmatig)

Als je een auto met voorwielaandrijving hebt, heb je vaak staalkabels die van de versnellingspook naar de transmissie gaan. Deze staalkabels hebben vaak aanpassingen om ervoor te zorgen dat uw verschuivingen probleemloos verloopt.

Als je deze aanpassingen lange tijd niet hebt aangepast, kan het ervoor zorgen dat hij niet in een bepaalde versnelling schakelt, zoals bijvoorbeeld het achteruitrijden.

Raadpleeg uw reparatiehandleiding voor informatie over aanpassingen aan deze kabels. Soms zit de afstelling bij de schakelarm op de versnellingsbak of in de versnellingspook van de auto.

Sommige achterwielaangedreven of 4wd-auto's hebben de shifter echter rechtstreeks in de versnellingsbak, en in dit geval heeft uw auto deze kabels niet.

Defecte koppeling (handmatig)

Een defecte koppeling is iets wat je niet wilt, want het is vaak vrij duur om te repareren.

Als een koppeling defect is, kan het schakelen moeilijk worden. Als de koppeling slecht is, heeft dit vaak invloed op alle versnellingen, maar in sommige gevallen kan het alleen de achteruitversnelling beïnvloeden.

Als u een oude auto heeft met een kabel die aan de koppeling trekt, moet u de kabel mogelijk afstellen volgens de suggestie in uw reparatiehandleiding.

Als je in alle versnellingen schakelproblemen hebt en je koppeling erg laat op het koppelingspedaal trapt, kan het zijn dat dit door een slechte koppeling wordt veroorzaakt.

Gebroken tanden bij achteruitversnelling (handmatig en automatisch)

Dit is de laatst mogelijke oorzaak en degene die je echt niet wilt laten gebeuren.

Om de auto achteruit te laten rijden, moet hij een achteruitversnelling inschakelen. Als deze achteruitversnelling beschadigd raakt, kan het zijn dat uw auto helemaal niet achteruit gaat.

Het repareren van de achteruitversnelling is vaak erg duur, en het is vaak duurder om de hele versnellingsbak of transmissie te vervangen door een andere gebruikte.

Dit is echter niet erg gebruikelijk en u moet alle andere oorzaken zorgvuldig controleren voordat u dit probleem gaat onderzoeken.