7 Veelvoorkomende oorzaken en preventie van vastzittende remklauwen

Schrijver: Laura McKinney
Datum Van Creatie: 5 April 2021
Updatedatum: 15 Kunnen 2024
Anonim
How to Diagnose and Repair a Sticking Brake Caliper
Video: How to Diagnose and Repair a Sticking Brake Caliper

Inhoud

Remmen is iets dat waarschijnlijk elke autobezitter minstens één keer in zijn leven zal meemaken.

Autoremmen lijken misschien heel eenvoudig, maar eigenlijk is het vaak een behoorlijk complex systeem dat veel onderhoud vergt.

In dit artikel gaan we in op de oorzaken van plakkerige remklauwen en hoe je deze kunt voorkomen.

7 Oorzaken van een plakkerige remklauw

  1. Roestige remklauwzuigers en zuigerhoes
  2. Roestige en vastzittende remblokken
  3. Vuile geleidepen van remklauw
  4. Stalen kabels parkeerrem
  5. Gebroken remslang
  6. Vervuilde of oude remvloeistof

Hier is een meer gedetailleerde lijst met de 7 meest voorkomende oorzaken van een plakkerige remklauw.

Roestige remklauwzuigers en zuigerhoes

De remklauwzuigers zijn een essentieel onderdeel van het remsysteem. Ze duwen de remblokken tegen de remschijf om de auto de snelheid te laten verlagen.


De remklauwzuigers hebben een rubberen hoes om hen heen om te voorkomen dat stof en andere deeltjes in het remsysteem komen.

Het komt vrij vaak voor dat deze laars beschadigd raakt en dat water en ander stof in de zuiger komt. Hierdoor zal de zuiger gaan roesten en uiteindelijk helemaal stoppen met bewegen - waardoor de remblokken tegen de remschijf komen te zitten.

Controleer de remklauw op eventuele beschadigingen en probeer deze een beetje op te tillen om te zien of u roest ziet.

Als het roestig is, kunt u de zuiger naar buiten duwen en een beetje schoonmaken - maar vergeet niet om de hoes te vervangen, wat moeilijk kan zijn zonder medeweten.

Het vervangen van de hele remklauw is vaak niet super duur, en ik raad het eigenlijk aan in plaats van te renoveren.

Roestige en vastzittende remblokken

De tweede meest voorkomende oorzaak van een plakkerige remklauw zijn eigenlijk roestige remblokken. De remblokken hebben hun geleiders, die moeten worden gesmeerd om de remblokken gemakkelijk naar voren en naar achteren over de remklauwsteun te laten glijden.


Wanneer stof en roest zich op deze beugelschuiven verzamelt, zullen de remblokken in de remblokbeugel vast komen te zitten en tegen de remschijf drukken.

Om dit op te lossen dient u de remblokken te verwijderen en de remblokbeugel schoon te maken met een vijl of schuurpapier en deze in te smeren met koperpasta of iets dergelijks.

Vuile geleidepen van schuifmaat

De geleidepennen van de remklauw bevinden zich op de remklauwsteun en helpen de remklauw naar voren en naar achteren te schuiven tijdens het remmen.

Gewoonlijk zullen deze geleidepennen vast komen te zitten door roest, waardoor de remklauw niet goed functioneert en daardoor vastzittende remmen ontstaan.

Deze geleidepennen hebben rubberen laarzen om hen heen om ze te beschermen tegen water en stof. Controleer de rubberen laarzen en verwijder, reinig en smeer de geleidepennen opnieuw.


Ze kunnen lastig te verwijderen zijn als ze een tijdje vastzitten - dus een zaklamp is een must om ze op te warmen als je ze probeert te verwijderen.

Parkeerrem stalen kabels

Als uw probleem met de remklauw van de achterkant van het voertuig komt, is er een grote kans op een probleem met de parkeerrem.

Veel moderne auto's hebben de handrem niet aan de binnenkant van de remschijf maar aan de remklauw. Water en ander stof kunnen in de handremdraden komen en roesten.

Hierdoor komen de remklauwen niet goed los wanneer u de handrem loslaat.

Om dit op te lossen, kunt u proberen de handremkabel en de arm op de remklauw te smeren en deze honderd keer heen en weer te bewegen om te zien of het beter wordt. In het ergste geval moet u de parkeerremkabels of de remklauw vervangen.

Gebroken remslang

Door de remslang kan de remvloeistof naar het remsysteem en terug naar de hoofdcilinder stromen. Als er echter een kleine breuk in de remslang zit, zal de remvloeistof naar de remzuigers stromen maar niet terug.

Hierdoor blijven de remklauwen plakken. Dit is niet een veel voorkomend probleem, maar ik heb het bij sommige auto's opgemerkt. Als je al het andere hebt geprobeerd en het probleem blijft bestaan, probeer dan de remslang te vervangen.

Vervuilde of oude remvloeistof

Vervuilde of oude remvloeistof is eigenlijk de hoofdoorzaak van veel remproblemen. Remvloeistof haalt water uit de lucht en moet daarom elke 1 of 2 jaar worden vervangen.

Als je hem niet vervangt, bevat hij veel water, waardoor je remmen van binnenuit gaan roesten.

Hoe een vastzittende remklauw te voorkomen

De meeste van deze problemen hoeven niet zo vaak voor te komen als u regelmatig uw remmen onderhoudt. Er zijn enkele dingen die u kunt doen om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen. Dit zijn de meest voorkomende:

1. Remvloeistof om de 1-3 jaar verversen - voorkomt dat het remsysteem van binnenuit gaat roesten.

2. Maak de remblokken, geleidepennen en zuigers elke 2-3 jaar schoon - of doe het in ieder geval goed de keren dat u uw remblokken of remschijven vervangt.

3. Rem soms hard bij hoge snelheden - sommigen denken misschien dat het nooit goed is om nooit de remmen van uw auto te gebruiken, maar het is het tegenovergestelde. Als je de remmen nooit hard gebruikt, zullen ze na verloop van tijd vast komen te zitten.

Veel mensen rijden korte afstanden en gebruiken hun remmen nooit goed. U moet uw rem enkele keren per jaar op hoge snelheid hard gebruiken om te voorkomen dat ze volledig vast komen te zitten.

4. Gebruik uw parkeerrem, zelfs als u een automatische versnellingsbak heeft - Een ander veel voorkomend probleem is dat je nooit je parkeerrem gebruikt als je een automatische versnellingsbak hebt. Hierdoor zullen de parkeerremkabels of -beugel de ene keer vast komen te zitten wanneer u deze gebruikt.